fbpx
Adm. direktør for OBH Rådgivende Ingeniører, Lars Danielsen

I OBH handler bæredygtighed ikke bare om energiforbrug og genanvendelse, men om hvordan vores bygninger kan skabe mest mulig værdi for mennesker. Først når sundhed, trivsel og produktivitet er en del af ligningen, giver det mening at tale om en bæredygtig bygning. Den holistiske tilgang er nu formuleret i et bæredygtighedsløfte.

INTERVIEW MED ADM. DIREKTØR, LARS DANIELSEN

Mennesket er målestok for bæredygtighed

 

Hvorfor er bæredygtighed på dagsordenen i OBH?
Vi har altid sat ansvarlighed højt i OBH. Det ligger i vores DNA som rådgivende ingeniørvirksomhed. I takt med, at verden bliver mere og mere opmærksom på, hvor meget byggeriet som sektor påvirker, så mærker vi et stigende behov fra vores kunder for, at vi rådgiver om, hvordan de kan træffe mere bæredygtige valg. Tidligere kaldte vi det ‘sund fornuft’ at vælge materialer med god holdbarhed, at renovere fremfor at rive ned, at tænke på sundhed og trivsel i de bygninger vi havde med at gøre. I dag ved vi, at det alt sammen handler om bæredygtighed, og det er vi glade for at kunne bidrage til.

Læs mere om bæredygtighed

Hvad er det vigtigste for dig, når vi taler om bæredygtighed?
Bæredygtighed for mig handler om at skabe bygninger, der har højere værdi, fordi de gør os i stand til at arbejde bedre, lære bedre og bo bedre. Vi starter derfor altid med at forstå de mennesker, der skal bruge den bygning vi har mellem hænderne. Menneske og bygning skal gøre hinanden bedre. Vi skal kunne koncentrere os på arbejdspladsen, vi skal have det godt i vores hjem, vi skal have et godt indeklima på skolen, så børnene kan trives. Det er ikke bæredygtigt at børnene skal være udmattede eller at medarbejderne bliver syge af at gå på arbejde. Vi taler med vores kunder om, hvordan vi får deres bygning til at fungere på alle parametre.

Hvad er OBH’s rolle og ansvar?
Vi har udviklet et helhedssyn, hvor vi altid ser på en bygning med både miljø, trivsel og sundhed for øje. For os er bygningen først og fremmest rammen om liv. Det særlige for os er, at de tre elementer går hånd i hånd med en fornuftig og sund økonomi. Vi står jo på skuldrene af mange års erfaring med byggeri, og har samtidig store ambitioner om at bidrage til fremtidens løsninger. Vi ved, at hvis man vil lave forandringer, så er man nødt til både at forstå, hvor man kommer fra og hvor man skal hen. Med vores erfaring, har vi gode forudsætninger for at hjælpe de mange kunder, der er i transition mellem traditionelle metoder og nye mere bæredygtige løsninger.

Hvordan arbejder I med bæredygtighed i OBH?
Vi tager først og fremmest ansvar for dem, der skal bruge bygningerne nu og i fremtiden. Derfor har vi nu formuleret et bæredygtighedsløfte i OBH, der skal være med til at styrke vores fokus på bæredygtighed. Vores arbejde påvirker mange mennesker i mange år, og derfor påhviler der os et udvidet ansvar. Vi har ikke alle svarene, men vores faglighed og metodiske tilgang gør os i stand til at stille de rigtige spørgsmål og komme med nogle af svarene. Vi introducerer også vores første udgave af et ESG regnskab,
hvor vi redegør for vores påvirkning på miljø, klima og sociale og ledelsesmæssige forhold. Det har givet anledning til at kigge på alt fra CO2-udledning og energiforbrug til sygefravær og kønsdiversitet. Det handler om at forstå vores eget udgangspunkt for at vi kan arbejde med forandring hos os selv og andre.

”Vi tager først og fremmest ansvar for dem, der skal bruge bygningerne nu og i fremtiden. Vores arbejde påvirker mange mennesker i mange år, og derfor påhviler der os et udvidet ansvar.”

”Bæredygtighed for mig handler om at skabe bygninger, der har højere værdi, fordi de gør os i stand til at arbejde bedre, lære bedre og bo bedre.”

OBH Rådgivende Ingeniører
Følg os: