Klar til at sende villaen videre
DEN RØDE VILLA på en rolig villavej i udkanten af Aarhus ligner enhver børnefamilies drøm. Tre etager, masser af værelser, en hyggelig udestue og en stor have med æbletræer i blomst og bugnende staudebede. Husets beboere, Lars-Bo og Kirsten har da også levet i huset længe og nydt godt af pladsen, men nu er de klar til at komme videre i livet.
‘Vi har alt for meget plads og vi bruger aldrig den øverste etage. Haven er også alt for stor og vi har ikke længere kræfterne til at passe den’ forklarer Lars-Bo og Kirsten, der hellere vil bruge tiden på at spille musik, dyrke dykning og køre motorcyklen ud i det blå.
Men hvordan kommer man godt videre fra et hus man har boet i meget længe, og hvordan hjælper man et salg godt på vej, så der kan blive plads i økonomien til at realisere drømmene i en ny fase i livet?
Tid til at komme videre
‘Vi har slået en kridtstreg og skal videre’ forklarer Kirsten, der har boet i huset med Lars-Bo i de sidste 15 år. Lars-Bo har boet i huset endnu længere, men mener, at det er Kirstens fortjeneste, at de i dag sælger et hus med både sjæl og stemning. Kirsten har bl.a. stået for at indrette udestuen, der er parrets absolutte yndlingsrum. ‘Når man sælger et hjem man har elsket gennem mange år, så er det jo lidt som at sælge noget af sig selv’ forklarer Kirsten. ‘Der er mange følelser involveret.’ ‘Huset er bygget i 1954’ uddyber Lars-Bo. ‘Der lå først en kolonihave og ham, der havde huset før os, er faktisk ham, der byggede det. Vi er kun husets 2. ejer, så dem vi sælger til bliver bare den 3. ejer af et hus fra 1954. Det er da noget’ siger han med et skævt smil og skænker endnu en kop kaffe op.
Kontakt os i dag på:
7020 1232 eller
Et salg skal forberedes
‘Når man skal sælge et hus, man selv har gået og passet, så er man selvfølgelig altid lidt spændt på tilstandsrapporten. Hvad mon de finder, og hvordan mon det påvirker en kommende købers opfattelse af huset? Man gør sig mange overvejelser’ mener parret. ‘Huset har været til salg en gang før, hvor vi endte med ikke at sælge alligevel. Siden dengang har vi lavet rigtig mange forbedringer, men det kan jo være, at der lige mangler et eller andet?’ Forklarer Lars-Bo. ‘Det kan være en god investering at forberede sig
på salget med et overblik over husets tilstand’.
Mulighed for en forbedring
Parret valgte derfor at få lavet en såkaldt førsynsrapport - en form for kladde til selve tilstandsrapporten.
'Hvis der er nogle udfordringer, så har man som sælger mulighed for at få det ordnet inden selve tilstandsrapporten bliver lavet’ forklarer Lars-Bo. ‘Det gav os en kæmpe tryghed, at vi vidste hvad, der kunne komme på tale’. Vi følte os meget bedre forberedt på salget. For os gav førsynsrapporten mulighed for at fikse små nemme ting, som ellers ville skæmme tilstandsrapporten’, forklarer Lars-Bo.
En ordentlig overdragelse
‘Vi ved nu, at vi sender huset godt videre’ uddyber Kirsten. ‘Vi havde også overvejet på et tidspunkt at bytte rundt på køkken og stue, så det blev mere åbent, men det må være op til de nye ejere. Det er nok sådan noget folk tænker, at de skal de bruge penge på.’ ‘Vi føler, at vi overdrager huset på en god måde, og rapporterne har hjulpet os med at lægge realiteterne frem både for os selv og for dem, der skal købe’ siger Lars-Bo .
Fremtiden om hjørnet
‘Dem som køber et hus som vores bliver her nok længe. Folk her i kvarteret bliver typisk boende i 20-30 år. Og lige nu, er der ved at ske et skifte fra sølvbryllupskvarter til, at der kommer nye børnefamilier. Det er jo også med til at gøre det mere attraktivt at bo her, mener Lars-Bo. Parret selv vil gerne videre til noget mindre og mere praktisk. Måske i Odder, måske et sommerhus på Samsø, det kommer altsammen an på hvornår huset bliver solgt og hvad de får for det. Under alle omstændigheder nikker de to aktive
seniorer til, at rapporterne fra OBH var med til at skabe transparens og tryghed i den salgsproces, som stadig er i gang den dag vi besøger murstens villaen i Aarhus.
Førsynsrapporten gav ro i maven og parret er nu klar til at sende huset videre